Telefaks nr. til kontoret på Stord Klikk her for å sende oss en epost. Klikk her for hovedsiden - skoleoversikten. Telefon nr. til kontoret i Bergen Birger's mobil Telefaks nr. til kontoret i Bergen Adresse: SIOC DA, Boks 806, N-5404 Stord, Norway Team SIOC - Morten Birger. Klikk her for kart og info om Bergen kontoret vårt. CIA Centre International d'Antibes skole og franskkurs brosjyre for voksne 2008 CIA Centre International d'Antibes skole og franskkurs brosjyre for ungdom 2008 CIA Centre International d'Antibes skole og franskkurs prisliste 2008
Hovedside - Centre Int. d'Antibes skolen - Generell info - Franskkurs - Innkvarteringer - Aktiviteter - Antibes kart - Prisliste CIA Centre International d'Antibes skole og franskkurs prisliste 2008- Påmeldingsskjema
 

Antibes og Juan-les-Pins er et fint sted å lære fransk i Frankrike. Her vil du finne en god atmosfære, fine strender, seilbåter, mange koselige butikker i de smale gatene, en gammel katedral som er gjemt mellom de smale gatene nær markedet, en opera, provencalsk marked med forskjellige tilbydere, restauranter på nesten hvert gatehjørne, fransk trekkspillmusikk, mange motebutikker for sko og klær, grønt og frodig med mange fine farger og blomster som blømer hele året, og en god engelsk bokhandel som hjelper litt dersom det skulle bli for mye fransk.

Antibes ligger fint til like ved Cannes og 13 km fra Nice internasjonale flyplass. Antibes sammen med Juan-les-Pins den nest største byen på Cote d'Azur etter Nice som er den største og Cannes som den tredje største byen. Du kan lett nyte stendene, eller finne din egen lille strand langs Cap d'Antibes som også er fin for en joggetur, eller som de sier på fransk for å jogge "faire le footing".

Antibes/Juan-les-Pins tvillingbyene er et gjestfritt sted for barnefamilier, unge og voksne, og du finner flere EU tilpassede lekeplasser nær strendene og mange velplasserte benker hvor du kan slappe av med en god bok og nyte utsikten og livet.

Det er også en verdenskjendt Jazz festival her og de har den største båthavnen ved Middelhavet, med båter i alle størelser. Kystlinjen fra Nice til Cannes strekker seg over 23 km og 7,5 km er strender. Du finner fine og rene sandstrender i Juan-les-Pins, Garoupe i Cap d'Antibes, Salis og Gravette i Antibes, mens det er rullestein strender mellom Brague og Villeneuve Loubet like øst for Antibes.

Langs kysten finner du mange gamle landsbyer som Biot og Cagnes-sur-Mer, og den aromatiske byen Grasse litt lenger nord, som er berømt for å ha produsert mange fantastiske parafymer helt siden 1700 tallet. Lavender sammen med andre dufter i de nærliggende områdene brukes i produksjonen, så hvorfor ikke lage din egen unike parafyme fra Provence når du er i Grasse.

Antibes
beskrives ofte som byen hvor kunsten møtes, og et hjem for den tradisjonelle Middelhavs-livsstilen. Antibes er malt av mange verdenskjendte kunstere som Claude Monet som malte "Antibes vu du Plateau Notre-Dame", Paul Sigan, Henri Matisse, Renoir, Yves Alix, Marc Chagall, Pablo Picasso og Nicolas de Staël. Antibes er uten tvil en malerisk by med mange spennende smale gater med restauranter på nesten hvert gatehjørne, provençalsk marked, historiske hus og en sjarmerende by. Like ved båtmarinaen ser du det stjerneformede fortet "Fort Carré".

Juan-les-Pins er en mer moderne by full av liv både dag og natt, verdenskjent Jazz festival, nattklubber, bistroer, pizzerias, restauranter, skobutikker og motebutikker, samt strandrestauranter med liggestoler på private strender.

Hovedskolen "Le Château" (= slottet) er et stort og romslig typisk fransk provencalsk stenhus, som er omgitt av en fin hage og grøntområde. Fra den åpne terassen kan du nyte utsikten til havnen og kysten Baie des Anges. Bygningen ligger i et stille og rolig sted, kun 15 min. gange fra Antibes sentrum. Alle klasserommene har godt lys og moderne undervisnings utstyr med TV og Video. De har også noen utendørs klasserom som brukes i det fine været.

"Le Château" er åpen hele året, men i juli og august bruker de 17 ekstra klasserom som de låner fra "Mont Saint Jean" privatskolen som ligger like over veien.

CIA sin andre språkskole "Le Port" ligger i et eldre hus i gamle Antibes sentrum, like oven for "The Irish Pub" og restaurant nedenfor festningsvollen i fotgjenger sone ved alle restaurantene og kun 50 m til havnen. Fra skolens andre etg. ser du den gamle festningsvollen, Port Vauban, luksusyachter og seilbåter, det stjerneformede "Le Fort Carré", "Le Baie des Anges" og de franske alpene.

"Le Port" skolen brukes hovedsaklig for junior kurs, skolegrupper, og som avlasting for "Le Château" skolen i påsken og fra juni til september når de ikke har mer kapasitet på hovedskolen.

Info for skolene i Antibes:
Den første skoledagen er det ingen undervisning, og dagen brukes til å gi studentene en introduksjon til franskskolen, skolestab og lærere, samt et besøk til Antibes gamlebyen ogen nivå plasserings test for å evaluere ens språkkunskaper for plassering i rett klasse etter fransknivå.

 • Den første morgenen er oppmøte kl 08:45. For junior kursene møter du ved terassen og blir krysset av deltakerlisten og får utdelt navneskilt. Du blir så vist vei opp den grønne trappen til restauranten hvor dere har et kort infomøte. Dere går så ned til "Le Port" skolen nede ved båthavnen.
  For voksenkursene som holdes på
  "Le Château" møter du i resepsjonen for avkryssing på deltakerlisten, og får utdelt skolens student håndbok på fransk og et Antibes kart. Her venter dere på presentasjonen som holdes på terassen like ved den grønne trappen. Alt foregår på fransk, og er litt vanskelig når en ikke kan så mye fransk fra før. Derfor har en egne datoer for nybegynnere, og skal ta mer hensyn til franskkunskapene til studentene.

  Presentasjonen av skolen og litt om kursene varer 30 min. og etterfølges av en 15. min omvisning på skolen. Etter litt venting går dere så til fots ned til gamle Antibes sentrum for en times omvisingsrunde til Place Generale de Gaulle hvor Turistinfo kontoret ligger, Place Nacional, markedet, stranden "Plage de la Gravette" ved båthavnen, blir vist hvor "Le Port" skolen ligger og noen restauranter like ved.

  Dere har nå fri frem til velkomstmøtet og du kan slappe av på stranden, gå litt i byen og spise lunsj, eller bli med læreren tilbake til skolen. En god stor salat med tunfisk, oliven, løk og tomater med drikke og kaffi på gaterestaurant koster ca 10€. Ellers kan du gå tilbake til skolen og spise lunsj der, som er litt rimiligere.
  Velkomstmøtet holdes på
  "Le Château" kl. 09:00.

 • Om ettermiddagen vil hver student bli gitt en skriftlig språkprøve og en muntlig samtale med en lærer, for å sette sammen klassene etter fransknivå. Dere deles inn i grupper av ca 10 pers, juniorer for seg og voksne for seg med hver sin lærer. Den skriftlige prøven er delt inn i grammatikk og forskjellige språknivå fra A1 til C2, og under prøven hentes en og en student inn til en samtale med læreren for evaluering av ens muntlige ferdigheter.

  Du vil se klassesammensetningen på oppslagstavlen om morgenen neste dag. Dere møter tilbake på
  "Le Château" utenfor ved terassen kl. 13:30 for språktesten. Ferdig for dagen ca. kl 15:00, og undervisningen starter tirsdag kl. 08:45. Men, møt helst i god tid slik at du får sett på oppslagstavlen og hvilken klasse du skal gå i, og hvor klasserommet er.

Det undervises på flere språknivå, og disse defineres av "the Common European Framework for Language Learning". (Felles Europeisk Rammeverk for Språklæring).

Dersom du kan endel fransk fra før og ønsker å friske opp kunnskapene, kan det være en fordel å gjerne begynne på et litt lavere fransknivå. Undervisningen har mye grammatikk og alt foregår på fransk, og første uken kan det være greitt å ikke få grammatikksjokk. Undervisnngen er visuell, svært profesjonell og pedagoisk utført, med gode oppgaver som bygger opp om temaet.Alle lærerene har universitetsgrader innen fransk språk.

Du får utevert en god grammatikkbok med det viktigste for kurset, og gode oppgaveark,- altså ingen franskbok. Så det er greit med en perm for å samle alt materiale. Dette fungerer fint og gir læreren mer frihet til å fokusere på studentenes språkbehov innenfor rammeverket.


Innkvartering i Antibes

Student residenser

 • Lou Mas/Castel Arabel (Lou Mas: høyere standard studio/ Castel Arabel har grei standard på rommene)
 • Garret (greie små høyere standard studioleiligheter i skolebygningen "Le Château").
 • Sun Holidays (standard rom, kun 6 rom og lett tilgjengelig fra Juan-les-Pins jerbanestasjonen)
 • Robert Soleau (lavere standard internat, 2,3 og 5 mannsrom med felles bad/dusjer, kjøkken og TV stue).
Fransk vertsfamilie

Franskkurs i Antibes, Frankrike (kurslengde fra 2 - 7 uker)

Standard franskkurs
Morgenundervisning (20 franskleksjoner x 45 min pr. uke) lar deg lære fransk intensivt i en avslappet og livlig atmosfære. Fokus på grammatikk og uttale, samt å utvikle skriftlige ferdigheter og vokabular.
Kurset er på 2 x 90 min. med 25 min pause i mellom.
Maks. 12 studenter i klassen...Mer info

Intensive 1 franskkurs

Morgen og ettermiddags undervisning (30 franskleksjoner x 45 min pr. uke), dette Intensive 1 kurset fokuserer i tillegg til Standard kurset muntlig arbeid og konversasjon. Små grupper gør at alle får god mulighet til å snakke fransk i timene.
Maks. 12 studenter i klassen om morgenen, og 6 i klassen om ettermiddagen...Mer info på engelsk

Intensive 2 franskkurs

Morgen, ettermiddags og kvelds undervisning (36 franskleksjoner x 45 min pr. uke),gir deg til å ha tilrettelagt personlig oppmerksomhet.
Maks. 12 studenter i klassen om morgenen, 6 i klassen om ettermiddagen og 4 i klassen om kvelden...Mer info på engelsk

Forretnings franskkurs

Morgen og ettermiddags undervisning (30 franskleksjoner x 45 min pr. uke), i hovedsak designet for forretningsfolk og andre lederede innen alle forretningsfelt. Det kreves et mellominivå i fransk.
Maks. 4 studenter i morgen og ettermiddags klassene...Mer info på engelsk
Privat undervisningskurs

Kurs som er skredder sydd for deg, med fokus på dine eksakte krav. Dette kurset kan taes sammen med standard gruppekurs...Mer info på engelsk


Langtids franskkurs program (8 uker og lenger)

Standard franskkurs om morgenen

Morgenundervisng (20 fransk leksjoner x 45 min) lar deg studere fransk intensivt i en avslappet og livlig atmosfære. Maks. 12 studenter i klassen. Timeplan: Mandag* t.o.m. fredag 08:45 - 12:00. Kurset er åpent for alle nivå...Mer info på engelsk

Ettermiddag 1 franskkurs

10 ekstra fransk leksjoner x 45 min. pr. uke i tillegg til standard kurset. Totalt 30 franskleksjoner x 45 min. pr uke.
Timeplan: Tirsdag t.o.m. fredag* 13:45 - 15:40. Kurset er åpent for alle nivå...Mer info på engelsk

Ettermiddag 2 franskkurs

6 ekstra fransk leksjoner x 45 min. pr. uke i tillegg til standard kurset og Ettermiddag 1 kurset
Totalt 36 fransk leksjoner x 45 min pr. uke.

Timeplan: Tirsdag t.o.m. fredag* 16:00 - 17:00. Kurset er åpent for alle nivå...Mer info på engelsk

DELF A1, A2, B1 & B2 Eksamen forberedende kurs:

Kurslengden på DELF programmene er 4, 6, 8, 12, eller 16 uker med 20 eller 30 franskleksjoner x 45 min. pr. uke (12 & 6 studenter maks. pr. klasse).
Skolens suksess rate de sist årenehar ført til at 95% av alle som tok DELF eksamen bestod...Mer info om DELF på engelsk
Alliance Française eksamens forberendende kurs

Kurslengden på dette programmet er 5, 12 eller 16 uker med 20 eller 30 franskleksjoner x 45 min. pr. uke (12 & 6 studenter maks. pr. klasse). til samme kurspris som skolen har for sine langtidsprogram, uten eksamens forberedelser. CIA er godkjendt av "Alliance Française of Paris" som et eksamenssenter for forberedende eksamenskurs for deres "AF - Alliance Française" eksamen.
Trimester/semester

Du kan velge mellom kurs med 20 franskleksjoner x 45 min/ med morgen undervisning (12 students maks. pr. klasse), eller et 30 leksjoner med morgen og ettermiddagfsundervisning, eller et 36 leksjoners kurs x 45 min pr. uke med morgen, ettermiddagsundervising og kveldsundervisning (12, 6 & 4 students maks. pr. klasse).
TCF "Le test de connaissance du Français":
Coming soon at the Centre International d'Antibes, our students will be able to prepare for this test of knowledge in French language that is also recognized by the French Ministry of Education, and receive a document attesting to their level in this scale developed by the European Council ! .

Lånekassen: Mht støtte til eksamenskurs og tilretteleggings stipend fra lånekassen, så er det kun Alliance Française skolene som er godkjendt.

Fransk og kultur - i tillegg til standard franskkurs.

Vin og matlaging fra Provence (23 leksjoner x 45 min pr uke)

Dette kurset er et tillegg til Standard morgenkurset. De forskjellige "workshops" gir deg muligheten til å møte forskjellige lokale bønder som gleder seg til å vise deg produktene sine, som f.eks. honning, vin, olivenolje, urter og arosmatiske planter. I tillegg til workshops, holdes matlagings leksjoner for å lære å tilberede "Provencal spesialiteter" steg for steg...Mer info på engelsk

Moderne kunst i Frankrike og Provence (30 leksjoner x 45 min pr uke)

Kurset er et tillegg til Standard morgenkurset. Guidede turer organiseres for besøk av steder hvor berømte kunstnere har levd og utviklet sine kunstneriske kreaturer. Du inviteres også til å lære mer om lokale vingårder og fransk matkunst...Mer info på engelsk

En smak av den franske riviera (20 leksjoner x 45 min pr uke)

Kurset er et tillegg til Standard morgenkurset.
Du blir lært hvordan du lager din egen personlige parfyme i byen Grasse, samt ditt eget maleri ved foten av Picasso museet, og din egen blomsteroppsetting, og din egne fulle meny med sine Provencale matretter,- og lag din egen fysiske personlighet gjennom make-up kunsten...Mer info på engelsk
Litt om været i Antibes...

Tidligere kjent som den franske rivieraen, har "Côte d'Azur" trekt til seg besøkende fra hele verden i over 100 år, noe som hovedsaklig skyldes det gode klimaet og plassering ved Middelhavet. Det mer enn 300 soldager her nede, og en daglig snitt temperatur på 16°C, og vanligvis korte periodiske regnbyger. Esterel fjellkjeden beskytter Côte d'Azur for mistral vinden, som kan være et problem for den nærliggende Provence regionen.

Litt overraskende er det kanskje å tenke på at turist høysesongen tidlig på 1900 tallet var om vinteren. Aristokratene i Europa kom i hopetall til Côte d'Azur fra november til mai, tiltrukket av de milde temperaturene.

Link til været i Antibes

Måned
Gj.snitt
Lavest
Høyest
November – desember – januar
11°C
6°C
16°C
Februar – mars – april
14°C
9°C
18°C
Mai - juni
17°C
14°C
25°C
Juli – august
26°C
20°C
32°C
September
23°C
18°C
27°C
Oktober
18°C
14°C
22°C

Noen andre franske språkresurs websider:
www.polarfle.com
http://peinturefle.free.fr/

http://lexiquefle.free.fr/learn-french.htm
http://jeudeloie.free.fr/learn-french.html
http://phonetique.free.fr/indexgb.htm

Interne PDF linker:

Buss nr 200 fra flyplassen til Antibes/Cannes
går fra Terminal 1 - platform 0


Buss nr 99 fra flyplassen til SNCF jernbanestasjonen i Nice går fra Terminal 2 - platform 4 & Terminal 1 - platform 1

Buss nr 23 fra flyplassen til SNCF jernbanestasjonen i Nice går fra Terminal 1 - platform 6

Buss nr 98 fra flyplassen til Gare Routiere busstasjonen i Nice går fra Terminal 2 - platform 5 & Terminal 1 - platform 1

PDF Togruter fra SNCF i Nice
til Antibes og Cannes - RER tog
PDF Togruter fra Antibes til Nice - RER tog (går fra Marseilles til Vinitimille i Italia, via Antibes)

Eksterne linker: Ligne d'Azur bussruter i Nice - Côte d'Azur flyplassen i Nice

Centre International d'Antibes fransk språkskole, "Le Chateau": Foto: Morten A. Larsen SIOC
Se skolebygnings tegning

Centre International d'Antibes fransk språkskole. Foto: Morten A. Larsen SIOC

Centre International d'Antibes fransk språkskole hallen mellom klasserommene første etasje. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Centre International d'Antibes fransk språkskole hallen mellom klasserommene første etasje. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Centre International d'Antibes fransk språkskole hallen mellom klasserommene første etasje. Foto: Morten A. Larsen SIOC
CIA Vanlige klasserom. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Student Residence "Castel Arabel" 1200m fra skolen, 600 m til sentrum. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Student Residence dobbeltrom nr.1 ved "Castel Arabel" ca. 15-20 min gange fra skolen. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Student Residence "Lou Mas" høyere standard ca. 15-20 min gange til skolen. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Student Residence "Castel Arabel". Foto: Morten A. Larsen SIOC
Le Port skolen i 2 etg, ovenfor "The Irish Pub", det hvite huset med 4 vindu. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Bastion Saint Andre. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Gate restauranter i "Rue de la Republique" gaten ned fra "Place de Gaulle", ned mot markedet og Picasso museet. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Antibes smal gate sett fre "Rue de la Republique". Foto: Morten A. Larsen SIOC
Antibes Grand Hotel, Place de Gaulle. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Place de Gaulle. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Førstedag og omvisning i gamlebyn og havnen. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Le Port, båthavnen i Antibes. Fort Carre i bakgrunnen. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Stranden "Plage le Gravette" like ved "Le Port" språkskolen ved havnen. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Hobie Cat seiling i Antibes. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Gare SNCF i Antibes - Jernbanestasjonen i Antibes. Foto: Morten A. Larsen SIOC
 
SIOC Study In anOther Country AS
Postadresse: Postboks 1850 Nordnes, NO 5817 Bergen
Besøksadresse: Strandgaten 96, 2 etg. Bergen

Telefon: +47 55 32 81 02, Telefaks: +47 55 32 81 03 , Mobil: +47 975 63 700
Epost: info@sioc.no
Websider: www.sioc.no - www.language-studies.com
Kontakt personer: Birger Reinhardt Larsen og Morten A. Larsen