SIOC AS Bestill ditt språkkurs her
 

Institut de Francais, Villefranche sur Mer

Amboise og skolen
Timeplan
Kart og transport til skolen
Prisliste og kurs kalender 2011

Skolevideo
Link til byinfo Amboise

Public transport link


Eurocentres skolen i Amboise, Frankrike

Vår franske språkskole ligger i den nydelige byen Amboise, bare 2 timer fra Paris.

Loire Chateux i Amboise, Frankrike

Skolen er liten, uformell og har god atmosfære.

Den er ideell for deg som ønsker å lære mye fransk og samtidig få et innblikk i fransk kultur og komme tett på lokalbefolkningen.

Eurocentres skolen i Amboise

Skolen ligger i Amboise, kun 5 minutter unna handlegater med små butikker, kafeer og koselige restauranter.

Skolen har syv klasserom, bibliotek, multimedia rom med språklab, video og dvd datalab med gratis Internett-tilgang.

Første etasje huser en salong, bord tennis og et piano. Rundt huset er det en gårdsplass hvor du kan sitte ned og ha en liten pause og nyte en kaffekopp.

Amboiseskolen er også medlem av EAQUALS, Europas beste kvalitetssikrings organisasjon.

 

Adresse

9, mail Saint-Thomas
F-37402 Amboise
France

Steder å besøke

Chateau d'Amboise
A royal palace
Le Clos Luce
Leonardo da Vinci's hjem
Pagode de Chanteloup
7-etg kinesisk tårn

Innbyggere

12 000

Nasjonaliteter på skolen

68 % Vest Europa
  3 % ØstEuropa
  4 % Asia
17 % Latin Amerika
  8 % Andre land

Alders sammensetting

15 % Alder 16-18
47 % Alder 19-24
26 % Alder 25-30
11 % alder 30+

Åpningstider

Mandag - Fredag
08.30 - 13.15 / 14.00 - 17.30

Nermeste flyplasst:

Paris - Roissy Charles De Gaulle
Paris - Orly
Tours (20 km from Amboise)

Jernbane :

Paris (Gare d'Austerlitz) - Amboise (2 Timer 15min.).

Paris (Gare Montparnasse) - St. Pierre des Corps: (57 min), then taxi or train to Amboise (23km).
Rail connections

4 TGV/daglig fra Paris airport Roissy-Charles de Gaulle til St. Pierre des Corps

Helgedager

25.04.2011, 02.06.2011, 13.06.2011, 14.07.2011, 15.08.2011

Skolen stengt
22.10.2011 - 08.01.2012

Specialities
Wine, goat cheese, excellent restaurants

Climate
Average temperature about 4°C in January, rainfall about 6 mm. Average temperature about 20°C in July, rainfall about 4 mm.

Cost of living General expenditure
A full lunch in a restaurant about EUR 12, entrance to a local cinema about EUR 4

Pocket money
EUR 150 per week as a minimum.

Lånekassen
Språk og tilretteleggings stipend godkjent skole som er CIEP godkjent og DELF eksamenssenter.
EUROCENTRES Amboise - DELF eksamenssenter. Fransk matlagings "workshops" tilgjengelig lokalt.

Amboise er en nydelig liten by i som ligger 2 timer sørvest for Paris, som er et ideelt utgangspunkt for utflukter til de verdensberømte Loire slottene og vingårdene. Amboise ligger i Touraine regionen, og står på UNESCO sin verdensarv liste.

Hus fasadene og de vakreste slott i verden strekker seg mot himmelen fra et praktfullt grønt elvelandskap, og fra nært hold er de enda mer storslagne enn du først kunne forestille deg. De verdensberømte Loire slottene er en viktig del av kultur programmet som skolen har i sitt utflukts program.

Main attractions
The town itself: small and lively, with attractive shops and old buildings, shady trees and pleasant walks by the river. The countryside is extremely varied with rich farming land, vineyards, gentle valleys and limestone hillsides. Much of the surrounding area is forested - ideal for walking or cycling. Along the Loire valley, some of the most beautiful Renaissance castles are to be found.

Eurocentres i Amboise er godkjendt av Lånekassen for språk- og tilretteleggingsstipend, og godkjendt av CIEP og er DELF eksamenssenter, som lånekassen krever for å kunne gi støtte til deg som språkstudent.

Å lære et språk er en stor investering i din fremtid, og Eurocentres lærerne har alle Universitetsutdannelse og tilleggsutdanning i å undervise Fransk for fremmedspråklige.

Eurocentres legger stor vekt på å vurdere dine språkferdigheter og målsettinger under oppholdet, og læreren diskutere jevnlig din utvikling for å sikre at du raskt og trygt når dine mål.

Språkkurs ved skolen:
 • Generelt franskkurs 2 - 21 uker: Basic (standard) 20 leksjoner pr uke, Intensive/ DELF 25 leksjoner pr uke, 50 min hver leksjon
 • Exam Courses - Forberedende eksamenskurs for DELF A1, A2, B1 og B2 fransknivå iht europeisk standard, 50 min hver leksjon
 • Langtids franskkurs 22 - 41 uker, 20 eller 25 leksjoner pr. uke, 50 min hver leksjon
       LSOC 24 Language Semester Open Choice
       LYOC 36 Language Year Open Choice
       LYOC 48 Language Year Open Choice
 • Activate your language 25 - Hele året 2–52 uker, 20 x 50 min Basic kurs om morgenen, og 5 x 50-min spesial leksjoner pr. uke
  Dette kurset er for deg som ønsker å utvide din beherskelse av språket ved å aktivere alle dine språkkunnskaper i kommunikativ praksis eller ved spesialisering i et område av personlig eller faglig interesse.
  Føler du at du vet mye mer enn du kan si eller skrive?
  Under spesialiserte leksjoner vil du lære å uttrykke deg bedre i en rekke sammenhenger: på telefon, under diskusjonene i sosiale situasjoner, med kolleger, organisere turer eller begivenheter.

  Aktiver ditt språk, utvikle selvtillit og begynne å bruke språket mer i måten du bruker morsmålet ditt.

Familiær skole

På fritiden organiserer skolen utflukter som internasjonale festivaler, kanopadling på Loire elven, lunsj med vin og oste smake/forelesning, sykkelturer, badminton, foredrag om fransk historie og arkitektur, eftermiddagsutfukt til Tours, filmkveld, etc. For de som er interessert i natur og kultur er det mye spennende å oppdage. I helgene holdes lengre utflukter til slott i Loire- dalen, vingårder og destillerier, besøk til de omkringliggende landsbyene, Paris og Futuroscope i Poitiers med mer.

Skolen har et stort nettverk og de kan også arrangere kontakter med lokalbefolkningen, for eksempel med noen som har samme type jobb eller lignende interesser. Skolens ansatte er flinke til å integrere sine studenter i den franske hverdagen.

Franske spesialiteter

For en ekstra kostnad tilbyr skolen kurs i forretningsfransk, matlaging med vin og oste smaking, og kursene gis på forespørsel. Du lærer fransk matlaging i et slott på Chateau de Pray i Amboise, og kurset blir booket som et tillegg til språkkurset.

Studentene oppfordres til å nyte de utallige severdigheter, arrangementer og aktiviteter som Amboise tilbyr sine besøkende. Skolen gir informasjon om dette, samt steder av interesse. Målet er å oppmuntre deg til å gjøre funn, å fordype deg i miljøet og kulturen. Skolen organiserer vanlige sosiale aktiviteter som hjelper elevene til å mikse og stifte varige vennskap.

Folk som setter pris på ro og fred og ro i en liten by og nærhet til naturen, så vil finne mye å glede seg over i Amboise. Sports entusiaster kan spille tennis, svømme, padle kano og ta lange flotte sykkelturer i skogen eller langs elven Loire. Du kan også gå på kino, teater eller konserter. På fredager og søndag morgen er det et ypperlig marked som trekker folk som bor i de omkringliggende områdene.

Overnatting på Eurocentres Amboise

Her finner du beskrivelser av boligen du kan bestille gjennom SIOC. Prisene finner du på prislisten. Du kan også ordne din egen bolig hvis du ønsker det.

Familie med halvpensjon

Du bor hos en fransk familie. Du har enkeltrom og halvpensjon bestående av frokost og middag med familien. Om sommeren kan du spise middag enten i restauranter eller i familien. Når byen er liten, så bor de fleste familier bor i gangavstand fra skolen, og det er også lett å komme seg rundt på sykkel. Tillegg for private bad.

Student Residence

Studenthjemet er nyoppusset, er lyst og komfortabelt innredet. Det er kun 10 minutters gangavstand fra skolen. Det er tilgang til datamaskiner med Internett, men inget kjøkken. Men det er en restaurant som er åpen for lunsj og middag. Vaskemaskin tilgjengelig for bruk betales med mynter. Du har et eget bad på rommet og du tar med egne håndklær. Sengetøy kan leies mot en liten avgift.

 
SIOC AS, Boks 806, N-5404 Stord, Norway
Telefon: +47 53 41 15 75, Telefaks: +47 53 41 78 66, Mobil: +47 975 63 700
Email:       info@sioc.no
Webside: www.sioc.no
Kontakt personer: Birger Reinhardt Larsen og Morten A. Larsen