Institut de Francais, Villefranche sur Mer

Fremside
Spanskkurs
Innkvartering
Fotoalbum fra skolen

Utsikt til Alhambra palasset fra klasserommet.
Utsikt fra klasserom på skolen
Studenter og lærere ved Castila språkskole
Lærere og studenter

Skolen har aircondition og sentralvarme for varme og kalde dager. Det er 7 klasserom på skolen, alle er utstyrt med audiovisuelt undervisningsutstyr.

De har eget fellesrom for studentene med TV, DVD spiller, og et datarom.
Skolen har trådløst nettverk som er fritt for alle Castila studentene, og i biblioteket er det over 1000 titler. De har har også en avtale om utlån fra biblioteket i bydelen Albaicín.

Castila har en DVD samling med over 300 filmer med spansk tale, og en fin samling av annet materiale som studentene kan låne.
Cafetería: Fra mandag til fredag serveres det full frokost i kafeterian. Og de har fredags "tapas" for studenter, venner, lærere og skolens stab.

Adgang til skolen: Hagen og skolens sosiale rom er åpen for studentene fra 8:30 til 22:00. I denne tiden er også skolen og hagen åpen for andre sosial arrangement som skolen arrangerer.

Instituto Cervantes CSN studiemedel Lånekassen

En “carmen” er en typisk hus, slik du finner de i Albaicin, med en flott hage og super utsikt.

Skolen ligger i et gågateområde i den gamle arabiske bydelen i Granada.
Castila skolen har er svært godt miljø og lærerene er meget dyktige.

Du lærer garantert mye spansk her.

Paella på Castila skolen Granada, Spania Barcelona Madrid Salamanca Almuñecar Granada Marbella

Granada er en fantastisk by, som ligger ved foten av Sierra Nevada i naturskjønne omgivelser.Den har mange ulike kulturer, og har alltid vært en høyt elsket by av sine innbyggere.

Granada er den byen i Europa som har de best bevarte sporene av det stolte Mauriske Imperiet. Det majestetiske Alhambra slottet dominerer byens sentrum, og her finner du også sigøynerkvarteret med sine puber og flamenco scener, som minner oss om at byen også var livlig i tidligere tider.
I århundrer ble Granada styrt av kalifer og dynastier, noe som har satt kraftige spor etter seg i byens arkitektur.

Granada var den siste festningen i Spania for islamistene og araberne før de måtte gi etter for de katolske monarkene Isabel og Ferdinand i (1492). Muslimer og jøder ble tvunget til å forlate landet eller konvertere til kristendommen.
På samme tid kom Christopher Colombus til byen for be Isabel og Ferdinand om å låne han penger til å bygge to skip. Han fikk pengene, og la senere ut på sin store oppdagelsesferd.


Men, Granada er ikke bare historie!

Innbyggerne, "los Granadinos", sier at det som betyr noe nå er at Granada har blitt en stor og viktig universitetsby med over 60.000 studenter.
Med et så stort antall studenter fra alle verdenshjørner blir det ekstra spennende å være språkstudent i Granada, noe som merkes på det livlige nattelivet i Granada.
Det at det er så mange studenter her, gjør også at prisnivået er mye lavere her enn i storbyer som Madrid og Barcelona.

I sentrum er det mange barer og restauranter hvor du kan spise dine Tapas, eller gå på spennende diskoteker. Du finner det "hotteste" nattelivet rundt gatene "Pedro Antonio de Alarcon" og "Plaza Nueva"

Granada ligger nær "Costa Tropica" som er den varmeste delen av den spanske middelhavskysten og kun 30 min. unna finner du Almuñecar med sine strender, og ikke langt unna ligger de ville fjellene i Sierra Nevada hvor du har mange muligheter for å stå på ski og snowboard både før sommeren og om vinteren.


Temperaturer i Granada, Spania

Gj. snitt °c
Januar
Februar
Mars
April
Mai
Juni
Juli
August
Sept.
Okt.
Nov.
Des.
Dag °C
14-16
13-15
 15-16
17-19
20-22
24-26
27-30
27-30
25-27
21-24
17-19
14-17
Kveld °C
10-12
 9-11
   12-13  
14-16
17-19
21-23
24-27
24-27
22-24
17-20
13-15
 11-13

 
SIOC AS, Boks 806, N-5404 Stord, Norway
Telefon: +47 53 41 15 75, Telefaks: +47 53 41 78 66, Mobil: +47 975 63 700
Email:       info@sioc.no
Webside: www.sioc.no
Kontakt personer: Birger Reinhardt Larsen og Morten A. Larsen