Telefaks nr. til kontoret på Stord Klikk her for å sende oss en epost. Klikk her for hovedsiden - skoleoversikten. Telefon nr. til kontoret i Bergen Birger's mobil Telefaks nr. til kontoret i Bergen Adresse: SIOC DA, Boks 806, N-5404 Stord, Norway Team SIOC - Morten Birger. Klikk her for kart og info om Bergen kontoret vårt.
 
Språkskolen INSTITUT DE TOURAINE i Tours, Frankrike
INSTITUT DE FRANÇAIS in Villefranche Språkskolen INSTITUT DE TOURAINE i Tours, Frankrike

Vår franske språkskole ligger i den nydelige landsbyen Tours, ikke langt fra Paris.

Denne skolen er en av to private språkskoler som er godkjent av Lånekassen for Tilretteleggingsstipend

Tilretteleggingssemester: Du kan også søke om støtte til tilretteleggingssemester. Inntill ett semester med språkkurs ved et fransk universitet, ved språksenter tilhørende L'Alliance française eller eksamenssentra godkjent av CIEP og dermed Lånekassen 2012 Liste iht Lånekassen. Tar du kurs utenom universitet må det lede fram mot DELF eller DALF. Opplæringen må være på fulltid, med minimum 15 undervisningstimer per uke, og vare i minst tre måneder. Dersom søkeren ikke begynner på en utdanning innen ett år etter fullført språkopplæring, blir ikke lån gjort om til utdanningsstipend. Utvekslingsstudenter vil ikke kunne få denne typen støtte.
Kravet er at skolen er DELF eksamenssenter og CIEP godkjent i Frankrike.
Lær fransk i Loire-dalen, med utsikt over rivieraens fineste havn. Koselig strand, gode restauranter herlig atmosfære!

Språkkursene er velutviklet og effektive, og
du "stuper" rett inni det franske språket uten tilflukt i ditt eget morsmål !

Skolen er 100 år og de har undervist flere genersjoner.


Liste over eksamenssentra godkjent av CIEP og dermed Lånekassen PDF

INSTITUT DE TOURAINE ligger i sentrum,og i umiddelbar nærhet av Tours summende studentsenter:

Det gamle kvartal (Vieux Tours)
Med sine barer, puber, restauranter, diskoteker, ingen sjanse for å bli lei her! Her skjer det mye, uansett årstid. Bydelen spesielt livlig på fredager og lørdager. Institut de Touraine og universitets studentene møtes gjerne her. De mange nasjonalitetene i byen gir stedet en veldig kosmopolitisk og festlig stemning.

Kinoer
Det er over 30 store og små kinoer i Tours for å tilfredsstille alle filminteresserte studenter og selvsagt byens egne innbyggere. Flere kinoer viser filmene i originalversjonene.

Konserter
Det er flere konsert haller i Tours: Den Bateau Ivre for sanger og rock, Petit Faucheux for jazz, det Vinci og Espace Malraux for store populære konserter, klassisk musikk ...

Instituttet har en utfluktsservice for studentene, som organiserer guidede turer for elevene gjennom hele året.
En kunsthistorie lærer fra Institut de Touraine fungerer som en guide for studenter i deres oppdagelse av den franske kunstneriske og kulturelle arv.
Turer er planlagt hvert semester på onsdag ettermiddag og lørdager, utenfor klassen timer.

Her er en typisk program av organiserte utflukter i løpet av en periode på Institut de Touraine:

Guidede turer i byen Tours
Hver første dag av kurset tar lærere elevene med på en omvisning i Tours. Andre utflukter arrangeres i løpet av måneden for en mer inngående utforskning av byens mange severdigheter.
 
Chenonceaux er en liten landsby langs Loire dalen, litt øst for byen Tours. Antall innbyggere er bare 300, men når man har et byggverk som Château de Chenonceau i nabolaget - får man mange turister på besøk.

Château de Chenonceau, også kjent som "Kvinnens slott" er et arkitektonisk mesterverk. Dette navnet skyldes at både Diane de Poitiers (Henry II's elskerinne) og Catherine de'Medici (fra den berømte "paveslekten") har bodd her. På 1800 tallet var det Madame Dupin som bodde her. Hun tilbød husrom til både Voltaire og Rousseau - noe som sannsynligvis gjorde at slottet ikke ble ødelagt under den franske revolusjonen.

Slottet er bygget på tvers rett over elven Cher, en sideelv til Loir. Slottet ble påbegynt på 1100 tallet og er fortsatt i privat eie. Under andre verdenskrig var det stor mangel på sykehus i Europa. Datidens eier av slottet (Gaston Menier) ryddet da vekk gull og glitter fra ballsalen for å laget sitt eget private sykehus. Utenfor selve slottsmurene ligger det en imponerende blomsterhage, bygget opp som en balkong langs elven. 14. juli 1650 hadde slottet besøk av kong Louis XIV.
 
Amboise
Amboise er en by og kommune i departementet Indre-et-Loire i det sentrale Frankrike. Den ligger ved breddene av elven Loire, rundt 27 km øst for byen Tours. I dag er det en liten markedsby, men var en gang hjemmet for det kongelige franske hoff. Byen Amboise er også kun 18 km fra det historiske slottet Château de Chenonceau som ligger ved elven Cher i nærheten av den lille landsbyen Chenonceaux.

Byen er berømt for herskapshuset Clos Lucé hvor Leonardo da Vinci bodde og arbeidet de siste tre årene før han døde, invitert av kong Frans I av Frankrike. Kongens slott Château d'Amboise, som dominerer byen, er lokalisert kun 500 meter unna. De smale gatene har gode eksempler på hus med bindingsverk.
 
Chambord
Det imponerende slottet var opprinnelig bygget som et jaktslott. Inne er det mange store saler, høyt under taket, store vindusflater og dermed vanskelig å varme opp. Samtidig ligger slottet langt fra nærmeste bebyggelse og alt måtte fraktes med på jakttur. En typisk "hyttetur" på denne tiden, betydde gjerne at reisefølge bestod av opp til 2 000 mennesker.

Slottet ble bygget for François I og i løpet av hele hans regjeringstid besøkte han bare slottet i 7 uker før han døde i 1547. Fra 1725 til 1733 bodde Stanislav I her. Han var tidligere konge i Polen og svigerfar til kong Louis XV. I 1745 ga han slottet til Maurice de Saxe som en krigsbelønning. Han bodde her til han døde i 1750.

Det siste forsøket på å ta i bruk slottet varte til 1883 da Comte de Chambord bodde her. Slottet ble etter dette overtatt av hans søsters arvinger, familien Parma fra Italia. Alle forsøk på restaurering stoppet med utbruddet av første verdenskrig i 1914. Den franske staten overtok i 1930, men restaureringen kom ikke i gang før i 1945.
 
Mont Saint Michel
Mont-Saint-Michel er Frankrikes største turistattraksjon utenfor Paris. Klosteret som ligger på en øy blir landfast når det er fjære. På Mont-Saint-Michel kan det være opp til 15 meters forskjell flo og fjære. Den bittelille klosterøya på grensen mellom Normandie og Bretagne, og hvert år besøkes den av 3,5 millioner turister.

Mont-Saint-Michel står også på UNESCOs liste over de mest bevaringsverdige steder i verden.  

Futuroscope
En temapark viet til fremtiden, veldig image-orientert, ca 10 mil fra Tours.
 
Château de Versailles
Slottet i Versailles, på fransk Château de Versailles, ofte bare kalt Versailles, er et kongelig slott i Frankrike i byen Versailles, en av forstedene til Paris. I 1660 var Ludvig XIV konge i Frankrike. Han og hans familie holdt til i Louvre i Paris, men kongen lengtet etter et sted der han kunne slippe unna byens masser og bråk, så han beordret byggingen av et jaktslott utenfor byen, i området som i dag er Versailles.

Slottet en enorm turistattraksjon som trekker hundretusener turister hvert år, og det er også oppført på UNESCOs liste over verdensarven. Slottet er med sine vakre utsmykninger og sin enorme hage – med syv kunstige dammer og en rekke fontener – det største parkanlegget som noen gang er skapt, og et enestående monument over barokken i Frankrike. Store deler av selve slottet er i dag åpent for publikum, og dette gjelder også parkarealet.

Chartres
En fantastiske gotiske katedralen, illustrerende for den stilen. Innsamling av farget glass.
 
Andre steder
La Rochelle
Cheverny,
Angers,
Poitiers,
Le Mans,
Loches også på utflukter program av Institut de Touraine.
Last ned programmet for den kommende begrepet om utflukter for å få et fyldigere bilde.

Språkskolen INSTITUT DE TOURAINE i Tours, Frankrike Språkskolen INSTITUT DE TOURAINE i Tours, Frankrike Språkskolen INSTITUT DE TOURAINE i Tours, Frankrike Språkskolen INSTITUT DE TOURAINE i Tours, Frankrike Språkskolen INSTITUT DE TOURAINE i Tours, Frankrike

Siden er laget av Morten © SIOC AS

 
SIOC AS, Boks 806, N-5404 Stord, Norway
Telefon: +47 53 41 15 75, Telefaks: +47 53 41 78 66, Mobil: +47 975 63 700
Email:       info@sioc.no
Webside: www.sioc.no
Kontakt personer: Birger Reinhardt Larsen og Morten A. Larsen
INSTITUT DE TOURAINE, Tours i Frankrike
Franskkurs
Eksamen og diploma
Spesifikke franskkurs program
 • Tre-ukers kurs
 • To-ukers kurs (sivilisasjon
 • kveldskurs
 • Spesialiserte kurs
 • Fransk for business
 • Fransk for turisme
 • Medisinsk fransk, etc.
 • Sommerkurs for franske lærere (juli og august)
 • Spesifikke kurs organisert på forespørsel for grupper eller enkeltpersoner