Nice og Côte d'Azur kysten har en spesiell sjarm, og det er ikke overraskende er dette område et av de mest populære feriestedene i Frankrike for både franske og utenlanske turister.

Nice har et rolig og behagelig klima med over 300 soldager i året og milde sommerkvelder. Byen er ideell for bading og soling ved stranden om dagen og en spasertur ved strandpromenaden de lune sommerkveldene. Gamlebyen og restaurantene langs promenaden har gode lokale salater som f.eks "Salad Nicoise", eller tynne pannekaker "crepes", pizza, panini og andre matretter med velsmakende viner fra Provence og området rundt Nice. Prisnivået her nede jamført med Norge er ganske likt når det gjelder mat, mens klær og sko er ganske dyrt.Ved lengre opphold er det greitt å være prisbevisst og gjerne bruke butikker som Monoprix og Carrefour. Du vil fort merke hvor små 20€ (160 kr) sedlene er her nede.

Som de fleste turistbyene er det ofte to priser, en for turistene og en for de lokale innbyggerene. Kaffi er 2.50 - 3€, en baguette med ost og skinke og en brus 4-5€, lunsj og kaffi 10-15€ og en middag blir fort 20€ med vann, og 50€ med vin og kaffi pr. pers, så er du litt prisbevisst vil du kunne finne steder å spise uten å bli av med for mye penger.

Nice har flere attraksjoner og steder en kan besøke som f.eks gamlebyen "le vieux Nice", Musée de Matisse, Musée de Chagall, Musée de Julius César, opera, teater, filharmonisk orkester, jazz festival, et stort arkeologisk museum om Nice og dens historie, flere kinoer, menge butikker for shopping og mye mer en kan utforske. Du kan seile, dykke, bli med på elverafting, gåturer i fjellene rundt Nice og besøke nærliggende byer. Du når lettt flere fine og spennende steder som Villefranche sur Mer, Beaulieu sur Mer og Éze med tog for noen få euro, i retning Monaco. Reiser du 10-25 min. vestover med tog kommer du først til Cagnes sur Mer, så til Antibes, Juan-les-Pins og Cannes.

Nice har den nest største flyplassen i Frankrike, og den har nå mer en 9 millioner passasjerer om året, fordelt på 60% turister og 40% forretningsreisende. Nice er Frankrikes femte største by med ca. 500 000 innb., og den har klart å beholde sin magi samtidig som den fullt ut har tilpasset seg den moderne verden. Her fører de en samfunnspolitikk for miljø, høy levestandard og sikkerhet for sine borgere.

Når det gjelder sikkerhet, så vis for all del varsomhet når du ferdes på stranden, gamlebyen og sentrum om kvelden, spesiellt for jenter. Det er varmt om sommeren, men vær forsiktig med bruk av dypt utringede "tres découlté" topper og korte miniskjørt "la mini-jupe", og ikke ha alle pengene og kredittkort i vesken, mht fare for langfingrede personer.

Nice er ellers en veldig spennende by når en kommer litt bort turistfasaden og får et bedre innblikk i livet i byen, menneskene, historien med romere og grekere, og ikke minst de nærliggende småstedene. Nice er en multikulturell by med mange muligheter.

De bygger nå en ny bybane som skal gjøre Nice mer miljøvennlig og fjerne mye av biltrafikken som nå er i sentrum. De var for mange år siden en bybane her, men den ble fjernet til fordel for bilene, noe som jo ikke er helt utkjent fra noen norske byer. Bybanen "Le Tram" skal være ferdig i løpet 2007, så inntil da vil du se en del veiarbeid og stengte passajer i sentrum. De har kommet langt, men det er ennå et stykke igjen før de blir ferdige.

>> tilbake til alpha.b språkskolen i Nice
 
SIOC Study In anOther Country AS , Boks 806, N-5404 Stord, Norge
Besøksadresse: Strandgaten 96, 2.etg. Bergen
Telefon: +47 55 32 81 02, Telefaks: +47 55 32 81 03 , Mobil: +47 975 63 700
Epost: info@sioc.no
Websider: www.sioc.no - www.language-studies.com
Kontakt personer: Birger Reinhardt Larsen og Morten Are Larsen