Birgers mobil telefon Faks nr. til Bergen kontoret. SIOC Study In anOther Country - Hovedside Send epost til SIOC Telefon nr. til Bergen kontoret.
Hovedside - IH dilit skolen - Italienskkurs - Innkvartering - Aktiviteter PDF - Prisliste PDF - FAQ - Påmeldingskjema
 
IH dilit - en anerkjent språkskole i Roma siden 1974.

Roma er et fremragende valg for deg som ønsker å lære italiensk i "den evige by". Kunst og kultur er det som oftest er grunnen til at studere her, og Roma – med mere enn 2.500 års historie, tilbyr en rikdom av steder du kan besøke, oppleve og ”ta på”, helt fra Etruskerne og det romerske riket til glansen av det klassiske og barokke Roma.

I de senere årene har Roma blitt svært kosmopolitisk, slik den faktisk var i sin storhetstid, med tusenvis av mennesker som hadde kommet fra blant annet Lilleasia, Nord-Afrika og Balkan. I dag slår både velstående utlendinger og mindre velstående innvandrere seg ned i Roma. Begge parter finner at "Den evige stad" er ideell for deres respektive formål.

I området rundt Piazza Vittorio vrimler det av kinesiske og afrikanske butikker og spisesteder. Det minner om hva de oldromerske historikerne skrev om for et par tusen år siden, for eksempel strøket sub urbe – det vil si ”under byen”, som i dag er blitt til Suburra. Byen er fortsatt ”evig”.

Hundredvis af diktere, forfattere og kunstnere fra enhver tid og fra hele verden, har priset byens skjønnhet, farger, kunst, kultur og dens sjarmerende atmosfære som er full av historie. Men Roma er ikke bare en by full av unike museum, palasser og museer. Det er en moderne og levende by, som tilbyr masse underholdning for enhver smak.

Skolen
Dilit skolen ble startet i 1974 og den er en av Roma's mest kjente språkskoler. IH dilit er godkjent av det italienske utdanningsdepartementet og de er medlemmer i en rekke kvalitetsikrings organisajoner som EAQUALS, ELITE og ASILS. De er også en del av samarbeidsorganisasjonen International House (IH) som har 120 skoler i 20 land.

På skolen underviser de italiensk, men også engelsk, tysk og fransk for italienere. Det gjør at du som student lett blir kjent med italienere og dere kan øve på språket sammen.

IH dilit ligger i hjertet av Roma, bare noen minutter fra sentral jernbanestasjonen. Det er 27 klasserom fordelt på to skolebygninger med selvstudie senter, språk laboratorie og studierom med PC'er, TV-rom og teaterscene, en liten hage og to terrasser til fritiden. Det er også en snackbar hvor flere studenter også spiser frukost og lunsj. Noe som er billigere og bedre enn frukosten en normalt får i en familie.

Hvert år kommer det mer enn 2.200 unge og voksne fra mer enn 50 land til skolen. Det er ingen stor konsentrasjon av studenter fra samme land, og det fremmer din bruk av italiensk kunnskapene dine utenfor klasserommene.

Sosiale aktiviteter
Første skoledag får du utlevert et student ID kort som gir deg muligheten til å delta på mange sosiale aktiviteter i skoleregi. De viser f.eks. 3 filmer i uken, holder seminar om italiensk mat, litteratur, steder og regioner i Italia.

Dessuten har de tospråklige "gruppearbeid" hver måned i vinterhalvåret, hvor italienske og utenlandske studenter arbeider sammen. Det holdes også fester på skolen og for ikke å glemme en "Spaghettata" annenhver uke. Det er sightseeing i Roma og utflukter til andre nærliggende steder og byer til selvkost.

Det arrengeres også aktiviteter utenfor skolen som f.eks. rundturer eller spaserturer gjennom forskjellige deler av byen, og bussutflukter til Pompei, Neapel, Assisi og Spoleto. I sommerperioden arrangeres også utflukter til kysten.

Undervisningen og metodene
Dilit-IH var en av de første skolene til å bruke en helkommunikasjons metode i undervisningen, og metoden oppdateres hele tiden. Blandt de viktigste teknikkene og prosedyrene som brukes i klassen er: kommunikasjonsoppgaver, gruppearbejde og drama. Den italienske uttalen læres bedre ved å være aktiv i timene enn som passiv tilskuer.

Uttalen læres på alle trinn fra helt nybegynner til viderekommende, både i klasserommet og i privatundervisning.

Skolen tilbyr også kurs i Forretningsitaliensk, italiensk matkunst og vin, kunst og kultur, fotografering.

Innkvartering
Dilit-IH har to heltidsansatte medarbeidere i ”Innkvarteringskontoret". På forespørsel kan alle former for innkvartering ordnes, alt fra hotel og Bed & Breakfast til enkelt,- eller dobbeltrom hos familier, eller i delte leiligheter med andre studenter fra skolen. For ett pristillegg kan familien ordne frukost eller halvpensjon, selv om frukostene gjerne bare består av kjeks og kaffi.

Se skolens Roma kart

IH dilit er også velkjent for sitt "lærer opplæringssenter", og hvert år oppnår mer enn 50 lærere sine undervisnings diplom. De lærerene med de høyeste karakterene og kvaliteter får muligheten til å bli lærere ved skolen. Idag har skolen 24 lærere som alle har undervist 10 år i snitt på skolen.

Alle lærerene har en arbeidskontrakt som tilsier at en time pr. uke skal brukes til profesjonell utvikling. Denne utviklingen gjøres ved å holde månedlige lærer utdanningsseminar som organiseres av Lærer Utdannings Avdelingen fra skolen.

Dette reflekteres i det høye nivået, profesjonaliteten og ansvaret til lærerene mot skolen og alle studentene.


Italienskkurs ved IH dilit:

Alle kursene er laget slik at de skal være stimulerende og motiverende, slik at du lærer italiensk hurtig og gjør store fremskritt på kort tid.
Read more about the program

Gruppe intensivkurs 15, 2-52 uker
Du har 15 leksjoner 55 min pr. uke i grupper med maks. 15 studenter i klassen.
Undervisingen holdes mellom kl 14:30 og 17:30 fra mandag til fredag.

Startdato: Se prisliste.

Gruppe intensivkurs 20, 2-40 uker
Du har 20 leksjoner à 55 min pr. uke i grupper med maks. 15 studenter. Snittet ligger på 12 om sommeren og 10 om vinteren.
Undervisningen holdes 09:00 - 13:00 fra mandag til fredag.

Startdato: Se prisliste.

Gruppe intensivkurs 2-28 uker
Du har 30 leksjoner à 55 min pr. uke i grupper med maks. 15 studenter.Undervisingen holdes mellom kl 09:00 - 13:00 og 14:00 - 16:00 fra mandag til fredag. Dette kurset er et mer intensivt alternativ for deg som vil lære mer på kortere tid.

Startdato: Se prisliste.

Kombinationskurs 2-20 uker
På formiddagen har du Intensivkurs 20, og om ettermiddagen kl 14:00 - 16:00 har du 2 privatleksjoner. Dette kurset passer for deg som ønsker å trene på spesifikke språkdeler eller vil lære italiensk for spesifikke arbeidsområder.

Startdato: Se prisliste.

Forretnings italiensk 4 uker
Dette kurset kan kombineres med et av de overnevnte kursene. Du har 2 leksjoner, 3 ganger for uken om ettermiddagen, i grupper på maks 10 studenter. Du trener på forretningssituasjoner og kommunikasjonsferdigheter for å gjøre deg sikrere i italiensk forretningsvirksomhet.

Startdato: Se prisliste.

Eksamensforberedende kurs 6 uker

Dette kurset forbereder deg til en av de tre eksamenene i italiensk som fremmedspråk: CELIU, CILS og IT. Du har undervisning to ganger for uken på 2,5 timer pr. gang, mellom kl 14:30 og 17:00.

Du må snakke med dine lærere om hvilken eksamen oh nivå som passer best for deg. For å oppnå tilstrekkelig språknivå for å kunne ta denne eksamen, så må du ta Intesivkurs 20 eller 30 og senere ta dette kurset som et tillegg for å trene spesifikt til en CILS/CELI eller IT-examen.

Startdato: Se prisliste.

Romersk arkeologi kurs i 4 uker

Dette fritidskurset kombineres med et språkkurs. Du har 3 leksjoner à 3 timer 2 ganger i uken fra kl. 14:30 - 17:30.
Målet med kurset er å gi deltakerene en introduksjon i de vanligste metodenesom brukes innen arkeologi, med fokus på romersk historie.

Kurset inneholder i tillegg til teorileksjoner, også besøk til Foro Romano og Museo Archeologico Nazionale Romano. Legg merke til at det kun holdes når det er nok antall påmeldte til kurset. Det går derfor ikke alltid å bestille kurset i forvei, og det gjøres best når du allerede er på skolen i Roma.

Startdato: Se prisliste

Matlaging og vin kurs 4 uker

Dette fritidskurset kombineres med et språkkurs. Du har 3 leksjoner à 3 timer 2 ganger i uken fra kl. 14:30 - 17:30. Du vil lære om tradisjonell matlaging, både i teori og praksis. Hver leksjon får du prøve å lage et måltid (fra uklike deler av Italia) og lære deg hvordan du velger ut passende vin.


Legg merke til at det kun holdes når det er nok antall påmeldte til kurset. Det går derfor ikke alltid å bestille kurset i forvei, og det gjøres best når du allerede er på skolen i Roma.

Startdato: Se prisliste

Senior 50+ italienskkurs 2 uker

Du har 20 leksjoner à 55 min. i grupper fra 5-15 andre i forskjelige alder. Gruppene deles inn etter forkunnskaper, men det får fint å komme hit som nybegynner. Undervisningen holdes fra kl. 09:00 - 13:00 mandag til fredag. På ettermiddager og i helger ordnes et fritidsprogram som er felles for alle studentene over 50 år som deltar på kurset.

Dere reiser på utflukter og nyter kulturelle aktiviteter i Roma og nærliggende områder.

Aktiviteter og utflukter som er inkludert i prisen er: busstur til Villa Adriana, utflukt til Castelli Romani-området inkl. besøk til en vinkjeller med vinsmaking og middag ved Castelgandolfo-sjøen, matlagings leksjon, to guidede turer i Roma, to kunsthistorie seminar, en lørdagsutflukt til Pompeii og Neapel.
 

Startdato:
Se prisliste


Privatundervising intensivkurs 1+ uker - også mulighet for "Non intensivkurs" 3+ leksjoner pr uke

Du har 15-30 leksjoner à 55 min pr uke med egen lærer.

Startdato: Når som helst iløpet av året.


Innkvartering i Roma
Read more about the program Familie
Du kan bo hos en lokal familie, som kan være en typisk "familie" med mor, far og barn, eller et samboerpar eller single personer som ofte er pensjonerte. Roma er en storby med mange forskjellige mennesker fra ulike bakgrunner. Dette gjenspeiles i skolens familier.

I vertfamiliene er gjerne begge foreldrene i jobb, og har kanskje ikke så veldig mye tid overs.

Du deler kjøkken og bad med familien, og du får lage din egen mat i kjøkkenet. Vanligvis bor det fra 1-3 studenter i famiien. Du kan velge om du vil ha frukost eller halvpensjon, så trenger du ikke lage maten selv.

Vertsfamilie passer for deg som ønsker å oppleve det å leve i et "typisk italiensk hjem".

Du bør være villige til å tilpasse seg familiens daglige rutine og dele og utveksle kulturelle forskjeller.

Delt leilighet - med andre studenter

Du bor i enkelrum eller dubbelrum (endast om du reser tillsammans med någon) i en lägenhet tillsammans med andra studenter och/eller italienare (som kan vara din hyresvärd). Ni delar på kök, badrum och gemensamma utrymmen. Lakan samt kostnader för el och gas ingår.

Hotell

Det er mange hotell nær skolen. Denne innkvarteringen er den dyreste valgmuligheten.

Litt mer om innkvartering...

Fully aware of the importance to students of this service, the secretaries do their utmost to see that students’ expectations are completely satisfied. They also take care of the students' well-being for the complete duration of their stay.

The families and the flats are classified in two categories: "Standard" og "Standard Plus".

Accommodation with host-families or in flats means sleeping in single or double rooms and having free use of the bathroom and kitchen. Change of linen, and electricity and gas consumption are included in the price.
For an extra fee host-families will provide breakfast or half-board.


Litt om undervisings metoden

In common with most quality language providers in Europe, Dilit IH has set all its courses for all levels against the descriptors of the Common European Framework of Reference for Languages (CEF). This is a system of levels developed under the auspices of the Council of Europe in order to bring uniformity to language descriptions and levels.

This scale gives a short description of what learners can normally do at each of 6 levels (A1 to C2).
Thanks to this system, language competence can be assessed and described in a manner which is transparent to all concerned (learners, parents, teachers, schools, etc.). For more information please contact the school.

The time it takes to learn to use a foreign language varies from person to person. Apart from the varying amount of time spent on home-study, other factors come into play such as individual aptitude, the distance between the foreign language and one's native tongue or other languages previously learnt, the opportunity to practise the language with native speakers, and so on.
The times presented in the chart should therefore be taken only as a rough indication.

Ankomst - transport

The confirmation letter from the school includes full details on how to get to the reserved accommodation from the central station ("Roma Termini") and/or the roman airports (Fiumicino-Leonardo da Vinci / Ciampino) by public transport.

From Central Station:
Bus/underground: Tickets for in-town buses or underground cost € 1,00. Tickets are on sale at the newsagents' and tobacconists' kiosks in the station.

Taxis: The fare from the central station to the reserved accommodation varies between € 15,00 and € 30,00.

From Airport
Trains: There is a train direct from the airport to the central station. Tickets are on sale at the airport station for € 9,50.

Taxis: Those with a lot of luggage would be well-advised to take a taxi (only yellow or white). The fare to the centre of town is about € 42,00– 52,00.

Airport Pick-ups
On request the school arranges for students to be picked up at the airport. The fee for this service is € 77,00.

Akrediteringe
Skolen er medlem av flere kvalitetsfokuserte organisasjoner, som forsikrer at du mottar best mulig service til en hver tid.
Disse organisasjonene er :

RomaTurismoASILSALTOFIYTOELITEEAQUALS


Tilbake SIOC hovedsiden


Sist oppdatert 09.07.2011 - Foto: IH Dilit

The Hampstead School og English,  London  England: 553 Finchley Road , London  NWS 7BJ

IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
Skoleterasse - IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
IH dilit - italiensk språkskole i Roma, Italia. Foto: IH dilit
 
 
 
SIOC Study In anOther Country AS
Postadresse: Postboks 1850 Nordnes, NO 5817 Bergen
Besøksadresse: Strandgaten 96, 2 etg. Bergen

Telefon: +47 55 32 81 02, Telefaks: +47 55 32 81 03 , Mobil: +47 975 63 700
Epost: info@sioc.no
Websider: www.sioc.no - www.language-studies.com
Kontakt personer: Birger Reinhardt Larsen og Morten A. Larsen