Telefaks nr. til kontoret på Stord Klikk her for å sende oss en epost. Klikk her for hovedsiden - skoleoversikten. Telefon nr. til kontoret i Bergen Birger's mobil Telefaks nr. til kontoret i Bergen Adresse: SIOC DA, Boks 806, N-5404 Stord, Norway Team SIOC - Morten Birger. Klikk her for kart og info om Bergen kontoret vårt.        Adresse: SIOC DA, Boks 806, N-5404 Stord, Norway Telefaks nr. til kontoret Birger's mobil Telefon nr. til kontoret Klikk her for hovedsiden - skoleoversikten. Klikk her for å sende oss en epost :)
 
Welcome down under, mate!
Vi har 3 språkskoler i Sydney City, Australia: ACE Australian College of English - KaplanAspect - Eurocentres
Sydney Harbour og Sydney Opera House sett fra Sydney Harbour Bridge. Foto: Morten A. Larsen SIOC Sydney Opera House og Manly fergen sett fra Sydney Harbour Bridge. Foto: Morten A. Larsen SIOC Sydney Harbour Bridge og seilbåten "Svanen" sett fra The Rocks promenaden. Foto: Morten A. Larsen SIOC Utsikt over The Rocks marked fra Sydney Harbour Bridge. Foto: Morten A. Larsen SIOC
Sydney er Australias største by og er virkelig verdt den lange reisen. Byen er utrolig sjarmerende og hyggelig, og den har en fantastisk beliggenhet. Bedre atmosfære finnes nesten ikke. Det er mange serverdigheter i Sydney og områdene rundt, og etter at byen fikk olympiaden i 2000, ble byfasaden pusset opp for utallige millioner. Du merker fort at batteriene i kameraet fort må byttes. Det er bare så enormt mye å se på og ta bilde av her. Du har Operauset, Sydney Harbour Bridge, Darling Harbour, The Rocks, Bondi Beach, Surfing på Manly Beach, Katoomba, Blue Mountains, og mye mer.

Du kan dra på båttur for noen få australse dollar med de små grønne og gule fergene som traffikerer havnebassenget, og bare nyte tilværelsen "down under".

Shoppingmulighetene er også helt topp, spesielt Queen Victoria Building på George Street og rundt Pitt Street. Sydneys mest kjente strand er uten tvil Bondi Beach, men den er langt fra den beste. De beste strendene ligger nord for The Gap, og her på nordstrendene finner du også de fleste surferne og de beste bølgene. Sydstrendene er ofte litt større og langgrunne, noe som er fint for barn. Følg badevaktenes regler og råd. Det kan være undersjøiske strømmer i vannet.

Sydney har en litt blandet arkitektur med innslag av både moderne og viktorianske bygninger. Mest kjendt er Operahuset som ble konstruert mellom 1959 og 1973, som ble tegnet av akritekt Jørn Utzon fra Danmark, og som har over 1 mill. hvitglasserte granittfliser fra Sverige. Her fremføres teaterstykker, klassiske konserter, dans og drama. Det er kanskje verdens mest fotograferte bygg og verdt et besøk. Det er gratis å gå inn i foajé, baren og infosenteret.

På mange restauranter står det skilt med B.Y.O. som står for "bring your own" - og betyr at du kan da ta med din egen vin eller annen drikke.
Sydney er omringet av nasjonalparker, og her kommer du lettere innpå dyrene enn i en dyrepark. Byen er en "ung" og livlig storby med ca 4 mill innbyggere livfull, og den har et så godt klima. Gjennomsnitt temperatur på 28°C om sommeren (des-feb) til 12°C om vinteren (juni-aug).

De vakre strendene i ved Bondi og Coogi når du lett med buss fra sentrum, eller du kan ta fergen til Manly stranden og bølgesurfe. I den fine Centennial Park som ligger ved Bondi Junction arrangeres det ofte utendørskonserter med verdenskjente artister.

Sydney har noe for alle, så kom "down under" og opplev fantastiske Sydney og det gode livet her. Velkommen til Sydney!

ACE Australian College of English Perth, Australia
ACE Australian College of English i Sydney City - Skolebilder SIOC AS besøk
Språkskole: ACE Australian College of English i Sydney City, Australia. Foto: Høy bygning i høyre bildekant. Morten A. Larsen SIOC AS ACE Sydney City er en dynamisk skole som er kjendt for å være en av Australias beste språkskoler. De har flyttet inn i nye moderne lokaler ca. 20 min. gange fra Operahuset nær shopping, kaféer og offentlig transport. Skolen ligger like ved Town Hall stasjonen,og det er busstopp like utenfor skolen og ellers lett å ta seg frem til fots i sentrum.

I tillegg til mange klasserom har skolen også multimedia senter med PC'er og flatskjermer, samt gratis internett og epost, bibliotek og felles oppholdsrom. De har en aktiv studentklubb som heter "The Boomerang Club", som på fritiden ordner mange aktiviteter, som f.eks seiling, tennis, surfing, byvandringer og andre utflukter til nærliggende steder av interesse som til Blue Mountains og Hunter Valley.
 • En stor moderne, personlig og god språkskole med god atmosfære.
 • Nøye plassering i ditt nivå som følge av din muntllige og skriftlige nivåtest
 • Workit ™ arbeid og engelskstudie program,
 • Helårs engeleskkurs for alle nivå, 1 leksjon = 60 min. Kursstart hver mandag.
 • Cambridge eksamenskurs: PET, FCE, CAE, CPE, IELTS og TOEIC. Engelsk for TESOL + TKT. Engelsk lærerkurs.
 • Foretningsengelskkurs med LCCI forretningsengelsk eksamen, samt EAP English for Academic Purposes ved ACL skolen.
 • Maks 15 studenter i klassen, lavere snitt. Maks 12 i klassen for Cambridge eksamens kursene.
 • 18 klasserom, 15 PC'er med gratis internett og språkprogram, 150-350 studenter i uken. 40% Europa, 40 % Asia og 20 % Latin America
 • Alder gj.snitt 23 år (90% er mellom 18 og 30 år)
 • Familie, Backpacker hostel, B&B, Leiligheter og hotell.
 • Travlest årstid: sept. - Mars. Roligst årstid: juni-sept.
 • Eget DVD rom og datarom med 15 PC'er med gratis internett og språkprogram
 • ‘Touch Down’ datamaskiner for hurtigsending av epost. Rolig og stille studierom med strømuttak og nettverkskabler.
 • Nyhets og ressursrom og et godt bibliotek. Stort og moderne kjøkken for studentene
 • ‘Boomerang’ fritidsaktivitetsklubb
 • PDF materiell, brosjyrer og faktablad om innkvartering og prislister:

Kart til: ACE Australlian College of English, Sydney City, Australia. Google Maps

Adresse: L1, 11 York St

Skolevideo: ACE Sydney City

Akrediteringer:
NEAS Australia English Australia IALC - En krevende internasjonal kvalitetssikrings organisajon
Aspect College Perth, Australia
KaplanAspect Sydney City - Skolebilder SIOC AS besøk - Påmeldingsskjema
Språkskole: Kaplan Aspect , Sydney City, Australia. Foto: Morten A. Larsen SIOC AS Aspect skolen holder fint bygg i 5 etasjer med egen kafeteria og takterasse. Den ligger like ved ANZAC parken og YCA backpacker hotellet. Skolen er komfortabel og ytterst moderne. De har 18 klasserom med klimaanlegg og alt tenkelig utstyr for effektiv språklæring, samt et utlånsbibliotek med senter for selvstudier og en moderne datalab med gratis internettilgang.

Aspect Sydney holder til i Goulburn Street, midt i sentrum av Syndey.

På engelskkurs med Aspect kan du veksle mellom intensive arbeidsøkter og avslappende fritidsaktiviteter i ukedagene og i helgene. Noen forslag til hva du kan gjøre er; Rundturer i Sydney, bli med på våre filmkvelder, konserter og teaterturer, sportsaktiviteter som dykking, seiling, surfing, tennis, skiturer og "bushwalking". De arrangerer også helgeturer til Katoomba, Blue Mountains og Hunter Valley's vingårder, samt delfinsafari til Jervis Bay.
 • Sentralt plassert skole. Moderne, intim og god middels stor språkskole med god atmosfære.
 • Bibliotek med multimedia tilgang, flere datarom med gratis internett, takterrasse, heis og studentkafé.
 • 24 godt utstyrte klasserom med klimaanlegg. Engasjerte og motiverende lærere.
 • Helårs engeleskkurs for alle nivå, 1 leksjon = 60 min. Kursstart hver mandag.
 • Cambridge eksamenskurs: FCE, CAE, CPE og IELTS,TOEIC og EAP English for Academic Purposes.
 • OPUS English Paid Work and Study + OPUS Working Holiday.
 • Innkvarteing i vennlige og velkommende "Aussie" familier i enkeltrom, B&B ved Bondi stranden eller i sentrum, leilighet i Bondi, leilighet i sentrum sammen med andre studenter.
 • Nøye plassering i ditt nivå som følge av din mundtlige og skriftlige nivåtest
 • Helårs engelskkurs for alle nivå, 1 leksjon = 50 min. Kursstart hver mandag.
 • Maks 15 studenter i klassen, snitt 12.
 • Mange ulike fritidsaktiviteter og utflukter, en del er gratis og noen er til selvkostpris.
 • PDF materiell, brosjyrer og faktablad om innkvartering og prislister:
Større kart til: Kaplan Aspect Sydney, Australia. Google Maps
Adresse:
98 - 104 Goulburn Street
Skolevideo:
Kaplan Aspect Sydney


Akrediteringer:
NEAS Australia English Australia
 
Eurocentres Perth, Australia

Eurocentres Sydney

Språkskole: Eurocentres Sydney, Australia. Foto: Eurocentres. Skolen er den høye hvite bygningen. Eurocentres Sydney ligger like ved Sydney Central Station, omgitt av restauranter, kinoer og sportsanlegg. Skolen ligger også nær noen av de store universitetene og University of Sydney. En kort gåtur tar deg til Rådhuset, Darling Harbour og de store handlesentrene i Sydney.

Skolen er moderne og godt utstyrt med en rekke fasiliteter, inkludert romslige klasserom med naturlig lys, bibliotek, data lab., student område med diverse automater og et kjøkken med microbølgeovn og kjøleskap, samt et flott felles studentrom med storskjerm TV og DVD for avslappning i pausene. Det er gode sportsanlegg nær skolen, lik som svømmebasseng, tennisbaner, baket og volleyball. med mer.

De tilbyr et bredt spekter av språkkurs, og lærerne er høyt kvalifiserte og dedikerte. De har studenter fra mer enn 35 land, og skolen egne innovative undervisningsmetoder. Lærere og den administrative staben er kjent for sin vennlighet og imøtekommenhet, og skolen samarbeider med flere av de beste Universitetene og Colleges i Australia. Du vil få god veileding og hjelp i dine videre studievalg ved å kontakte skolens rådgiver.

Gjennom skolen vil du kunne delta i ulike arrangement, og få muligheter til å få nye venner og oppleve alt hva Sydney har å tilby.

 • Kvalitet er skolens førsteprioritet og en fremgangsrik læring ved hjelp av nyskapende kursprogram.
 • Nøye utvalgte vertsfamilier og regelmessige kontroller.
 • Nøye plassering i ditt nivå som følge av din muntllige og skriftlige nivåtest.
 • Kvalitetskontroll gjennom regelmessig internkontroll, jevnlige innspeksjoner fra nasjonale myndigheter og den internasjonale kvalitets-organisasjoner
 • Moderne og godt utstyrt skole.
 • Helårs engelskkurs for alle nivå, 1 leksjon = 50 min, Kursstart hver mandag.
 • 10 klasserom, læresenter, bibliotek, PC rom med gratis internett
 • 35 nasjonaliteter på skolen
 • Studentrom / lounge
 • Multimedia lærecenter med data lab. / bibliotek
 • PDF materiell, brosjyrer og prisliste:

  Kurskatalog 2010 18 Mb Australia sidene 4.3 Mb - Prisliste & betingelser 2010

Kart til: Eurocentres Sydney, Australia. Google Maps

Adresse:128 Chalmers Street

Akrediteringer:
NEAS Australia English Australia
Noen linker:
Student info for Australia
ekspressen.se info om Sydney
Sydney info side hva som skjer i Sydney og linker videre.
Sydney Lufthavn
Olympiaparken
The Sydney Opera House sin offisielle side
Info om shopping i Sydney - shopping sydney kart

Visum: Visumplikt. Turistvisum for inntil 3 måneder utstedes rutinemessig. Passet må ha gyldighet 3 måneder lenger enn det planlagt opphold i Australia.

Vanligvis får en turistvisum for opphold intil 12 uker ved kjøp av flybilletten, men det kommer ann på reisebyrå osv. dersom reisebyrået ikke ordner visumet kan du ordne det på denne linken http://www.eta.immi.gov.au/ klikk da på "apply for ETA".
Pris AUD 20, ca 110 NOK

Strøm/telefon:
240 V – God mobiltelefondekning i de store byene, varierende i distriktene

Nødtelefoner:
000 – Gjelder nødtelefoner til både ambulanse, politi og brannvesen. SOS-International København +45 70 10 50 50.
Euro Centre – Sydney (Europeiske Reiseforsikring) +61-2-9247 2700. Utenriksdepartementets døgnbemannede saksbehandlervakt +47 22 24 35 62

Tips:
I den sørlige delen av Australia, og i hovedsteaden, kan det være kaldt vinterstid (mai-aug.). Varme klær anbefales. I nord er det gjennomgående varmt hele året. Australierne er vennlige og uformelle i omgangstonen.

Ambassade:
Norge har ambassade i Canberra, samt honorære konsulater i Adelaide, Brisbane, Bunbury, Darwin, Fremantle, Hobart, Melbourne, Sydney.
Ambassadens telefon: +61-2-6273 3444; E-post: emb.canberra@mfa.no. Internett: www.embassies.mfa.no

Ambassade i Norge:
Australia har ingen ambassade i Norge, men Norge er sideakkreditert fra den australske ambassade i København: Dampfærgevej 26, 2 sal, 2100 København Ø, Tel. : +45 70 26 36 76, Faks : +45 70 26 36 86, E-post: Australian.embassy@mail.dk
Australia har et honorert konsulat i Oslo: Jernbanetorget 2, 0106 Oslo, tel: 22 47 91 70. Visum utstedes av den australske ambassaden i Berlin, tel. : +49 30 88 00 880

Nasjonale helligdager:
Australia Day 26. jan., ANZAC Day 25. april, Dronningens fødselsdag i juni, Labour Day i oktober.

Åpningstider:
Banker; 0930-1600 man-tors, 0930-1700 fredag. God tilgang på minibanker i byene. Butikker 0900-1730.
Matvarebutikker har ofte åpent til langt på kveld. Offentlige kontorer 0900-1600.


Sist oppdatert av Morten den 03.04.2010 Copyright © SIOC Study In anOther Country AS
ALTO (Association of Language Travel Organizations): a FIYTO association of over 200 language schools and language travel agents from more than 40 countries. Objectives of Alto are to encourage 'in country' learning of foreign languages among people throughout the world, promote professionalism and high standards of service, protect the clients of ALTO members. FIYTO (Federation of International Youth Travel Organisations) : the mission of Fiyto is to promote and protect the identity of youth travel and advocate the special identity of young travellers and their right to affordable services. Fiyto members can be found in more than 70 countries on all continents. GWEA (Global Work Experience) : a FIYTO association promotes the work exchange sector on all levels - globally, internationally, regionally and locally. GWEA's primary aim is to profile work experience programs for young people throughout the world as a way to assist in the development of friendly peaceful relations and to strengthen cultural and economic ties among nations. IALC (International Association of Language Centers): a worldwide association for language schools. There are currently 89 members teaching seven languages in 21 countries. All IALC member schools are regularly inspected and must follow the IALC code of ethics. Ministère français du Travail: France Langue is registered as a professional continuing education institution by the French Ministry of Labor. CSN (The Swedish National authority for financial aid for students) accredit France Langue as a higher education institution. Fle.fr (Français Langue Etrangère - French as a foreign language) : regroups 43 Fle centers. They commit themselves to provide quality teaching by constantly giving priority to the quality of classes, by favoring the ongoing proficiency of their teachers, by encouraging educational innovation within the angle of the Common European Framework of Reference for Languages. Club Français du Tourisme des Jeunes (French club for youth tourism) : a Maison de la France association is a guarentee of reliability, service quality and professionalism. Members work together to promote France abroad. Bildungsurlaub : in Germany, the following "Länder" accredit a working holiday for those who would like to take French classes at France Langue - Hamburg, Schleswig-Holstein, Niedersachsen and Berlin.
 
SIOC Study In anOther Country AS
Postadresse:
Pb 1850 Nordnes
Strandgaten 96, 2.etg
NO 5817 Bergen, Norge/ Norway

Besøksadresse: Strandgaten 96, 2 etg. Bergen >> se kart

Epost kontor: info@sioc.no
Bergen: Tel.  55 32 81 02 - Faks: 55 32 81 03
Stord:   Tel.  53 41 15 75 - Faks: 53 41 78 66 
Mobil: Birger Reinhardt Larsen   975 63 700 birger.larsen@sioc.no   Daglig leder
Mobil: Morten A. Larsen           917 76 273 morten.larsen@sioc.no  Web master og språkskole konsulent
France Langue Språkskolen i Paris. Rue Sfax 2